37 de județe și Capitala au intrat, din nou, sub cod galben de furtuni

Toată țara, cu excepţia județelor Dolj, Olt, Teleorman și Giurgiu, a intrat sub avertizare cod galben, alertă valabilă până diseară, la ora 23.00.  Potrivit ANM, și pe parcursul acestei zile, "în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova, cea mai mare parte a Munteniei și local în Oltenia și Dobrogea vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp."

De asemenea, atenționează meteorologii, miercuri, disconfortul termic se va menține ridicat în orele amiezii, cu precădere în zonele de câmpie, iar local indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

"Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...40 l/mp", se mai arată într-un mesaj de alertă emis miercuri de ANM și valabil până joi, la ora 23.00.

 

 

Image
Image
Image
Image