Riscul de fenomene meteo extreme se menține până joi seară

ANM a emis, marți dimineață, o avertizare cod galben, pentru 39 de județe, valabilă până la ora 23.00. În toată țara, mai puțin în zona Dobrogei, și pe parcursul acestei zile vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse chiar 40...60 l/mp.

Tot marți dimineață, meteorologii au actualizat informările meteo.

Potrivit acestora, peste zi, disconfortul termic se va menține ridicat în orele amiezii, pe arii restrânse în regiunile sud-estice, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și posibil ușor depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Totodată, până joi, la ora 23.00, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...40 l/mp.

 

Image
Image
Image