6 infectări noi şi două decese raportate în ultimele 24 de ore în Prahova. Încă 7 pacienţi sunt internaţi în stare gravă!

6 infectări noi şi două decese raportate în ultimele 24 de ore în Prahova. Încă 7 pacienţi sunt internaţi în stare gravă!

Bilanţul oficial transmis duminică de Prefectura Prahova cu privire la pandemia de coronavirus arată două noi decese şi încă şase îmbolnăviri confirmate în judeţ. De asemenea, la secţiile de teraie intensivă se află în acest moment nouă pacienţi cu COVID-19, dintre care şapte în stare gravă.

Raportarea de sâmbătă arăta tot nouă persoane la terapie intensivă, însă nu se preciza nimic despre numărul pacienţilor ventilaţi mecanic. Între timp, faţă de raportarea de ieri, autorităţile au mai anunţat că două persoane care erau internate din 20 iunie la teraie intensivă s-au stins din viaţă.

La nivelul județului Prahova, în data de 28 iunie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 1478 de persoane aflate în izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore au ieșit de sub această măsură 95 de persoane și au intrat alte 168. În carantină instituționalizată se mai află 22 de cetățeni.

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 365 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus, dintre care 11 au decedat, iar 108 au fost declarate vindecate și externate. În secțiile de Terapie Intensivă din județ, destinate îngrijirii bolnavilor infectați cu virusul SARS-CoV-2, sunt internați nouă pacienți (șapte sunt ventilați mecanic).

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual. Astfel, pe parcursul zilei de 27 iunie 2020, în cadrul acțiunilor punctuale, au fost verificate 76 de societăți comerciale. Au fost legitimate 130 de persoane și oprite în trafic 99 de autoturisme. De asemenea, au fost efectuate verificări la 1654 de persoane dintre cele care se aflau în izolare la domiciliu. În urma acestor demersuri, au fost aplicate 51 de sancțiuni, în valoare de 15.680 lei.

Image
Image
Image
Image
Image