A fost lansat concursul internațional pentru realizarea statuii Regelui Mihai, la Sinaia

A fost lansat concursul internațional pentru realizarea statuii Regelui Mihai, la Sinaia

Prima statuie dedicată Regelui Mihai I va fi amplasată la Sinaia și va fi rezultatul unui concurs lansat duminică, dedicat artiștilor plastici din țară și din străinătate.

Concursul internațional de sculptură pentru realizarea statuii Regelui Mihai care va fi amplasată la Sinaia a fost lansat duminică, în Capitală, fiind o inițiativă a Asociației pentru Patrimoniul Regal Peleș.

"La data la care comemorăm, în fiecare an, ziua de naștere a Regelui Mihai, APPRP anunță debutul concursului adresat artiștilor plastici din România și de peste hotare pentru realizarea primei statui dedicate Regelui, la Sinaia. Monumentul din bronz îl va reprezenta pe Regele Mihai în uniforma de Mareșal al Armatei române (1945), în mărime naturală. Statuia va fi amplasată la #Sinaia și va fi dezvelită în 25 octombrie 2021, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la naşterea Regelui, în baza protocolului semnat între APPRP, Primăria Orașului Sinaia și Ministerul Culturii. Va fi primul monument dedicat Regelui Mihai, în acest oraș care ocupă un loc aparte în destinul său", au comunicat reprezentanții Asociației.

Statuia va fi amplasată în zona pietonală din fața Primăriei Sinaia.

 

 

Image
Image
Image