Activitatea rampei de deşeuri de la Băicoi a fost suspendată de APM Prahova

Activitatea rampei de deşeuri de la Băicoi a fost suspendată de APM Prahova

Agenţia pentru Protecţia Mediului Prahova a suspendat autorizaţia integrată de mediu a SC Vitalia Salubritate SRL vizând punctul de lucru din Băicoi. Operatorul gropii de gunoi din acest oraş a primit un termen de şase luni pentru a prezenta un studiu de impact privind sănătatea populaţiei din vecinătate, iar până atunci nu mai are voie să deruleze nicio activitate aici. Măsura e prezentată de primarul localităţii drept un câştig uriaş, în special pentru locuitorii cartierului Ţintea, primii afectaţi şi care depuseseră numeroase reclamaţii privind în primul rând mirosurile de aici.

Conform unei adrese oficiale transmise de APM Prahova în data de 19 februarie, Autorizaţia Integrată de Mediu nr. 2 din 2013 a SC Vitalia Salubritate SRL, revizuită anul trecut, este suspendată, pe motiv că operatorul a încălcat prevederile din acest document. Instituţia publică a menţionat, totuşi, că a primit pe 14 februarie un studiu din partea societăţii private, cu menţiunea că toate informaţiile sunt confidenţiale. Implicit, APM Prahova a decis suspendarea autorizaţiei integrate şi a impus un termen de 6 luni, în care operatorul să depună un studiu de impact asupra sănătăţii populaţiei,pe o rază de cel puţin un kilometru, cu un caracter neconfidenţial. Pe perioada de suspendare, activitatea aici este interzisă. Mai departe, nerespectarea obligaţiei ar duce la anularea autorizaţiei, mai avertizează APM.

"O veste bună pentru locuitorii oraşului Băicoi, în special pentru cei din cartierul Ţintea. Activitatea Vitalia a fost SUSPENDATĂ! Conform deciziei 62 din 18.02.2020 emisă de APM Prahova, autorizaţia integrată de mediu a celor de la Vitalia a fost suspendată. Mulţumesc locuitorilor Oraşului Băicoi şi domnului avocat, care reprezinta Primăria, George Botez, care mi-au fost alături în rezolvarea acestei probleme delicate. Deşi acest disconfort suportat de locuitorii cartierului Ţintea nu a fost creat de mine, activitatea celor de la Vitalia fiind autorizată în anul 2012 de fostul primar Stătescu, printr-o colaborare corectă cu instituţiile statului am reuşit rezolvarea acestei probleme. V-am rugat să aveţi răbdare întrucât rezolvarea acestei probleme nu ţinea de mine şi am demonstrat încă o dată corectitudinea mea faţă de locuitorii oraşului", a afirmat primarul Marius Constantin, într-un mesaj publicat miercuri pe Facebook.

Potrivit reprezentanţilor APM, decizia vizează doar punctul de lucru de la Băicoi, nu şi restul activităţii societăţii, care se mai ocupă, printre altele, şi de rampa de deşeuri de la Boldeşti-Scăeni, unde se depozitează mare parte din deşeurile generate în Prahova.

Image
Image
Image