ALERTĂ! Rata de infectare s-a dublat în mai multe state europene, în ultima lună. Marea Britanie și Grecia, printre cele mai afectate

ALERTĂ! Rata de infectare s-a dublat în mai multe state europene, în ultima lună. Marea Britanie și Grecia, printre cele mai afectate

Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a publicat, miercuri, o analiză care pune în evidență rezultatele dintre situația infectărilor, în statele europene, la jumătatea lunii trecute și cea de acum.

 

“În prima imagine, graficele reprezintă incidența numărului de cazuri: diferența procentuală a numărului de cazuri a ultimelor 14 zile raportat la numărul de cazuri a 14 zile precedente acestora. Cu o lună în urmă, în majoritatea Europei incidența cazurilor era fie în stagnare, fie în scădere, câteva excepții fiind în Rusia, Portugalia și UK. În momentul actual, Europa este în creștere a incidenței, majoritatea țărilor fiind în creștere cu până la 200%”, au subliniat autoritățile române.

Tendința accentuată de creștere se regăsește, conform datelor oficiale, în tot centrul, vestul și sudul Europei.

Potrivit cifrelor oficiale, în Europa a crescut incidența cazurilor de aproximativ 3,4 ori în 19.07.2021, comparativ cu o lună în urmă. Autoritățile române reamintesc că vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19 întrucât, astfel, se reduce riscul de infectare, se reduce riscul de transmitere a virusului, se reduc considerabil riscul de spitalizare și cel de deces.

 

 

Sursa infografic: CNCAV

 

Image
Image
Image