Alertă meteo emisă de ANM! Ploi și furtuni în toată țara, iar 16 județe intră sub cod galben

Vremea se va schimba radical în următoarele ore, avertizează meteorologii, care au emis deja un cod galben de ploi și furtuni pentru 16 județe din Moldova și estul Transilvaniei, dar și local, în nordul Munteniei. Atenționarea intră în vigoare marți, la ora 13.00, și va rămâne valabilă până miercuri, la ora 10.00.

" În intervalul menționat, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat, la început în zona Carpaților Orientali și în Moldova, apoi local și în Transilvania. Vor fi averse, intensificări ale vântului, vijelii, frecvente descărcări electrice și grindină.

 În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și izolat 50...60 l/mp.

Intervale cu manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pe arii restrânse și în celelalte regiuni", se arată în textul atenționării.

Pe parcursul zilei de mâine, întreaga țară se va afla sub informare meteo de instabilitate atmosferică. "În Carpații Meridionali și de Curbură, în sudul și sud-estul Transilvaniei, precum și în nordul Olteniei și al Munteniei va ploua, iar cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp. Temporar vântul va avea intensificări în sudul și în sud-estul țării, cu viteze la rafală, în general, de 45...55 km/h. Vremea se va răci, mai accentuat în regiunile sudice, sud-estice și centrale", au mai precizat meteorologii.

 

Image
Image
Image
Image