Alerte meteo de instabilitate armosferică valabile, luni după-amiază, în mai multe județe

Alerte meteo de instabilitate armosferică valabile, luni după-amiază, în mai multe județe

ANM a instituit, pentru această după-amiază, cod galben și cod portocaliu pentru zonele montane și câteva județe din jumătatea estică a țării, avertizări valabile luni, în intervalul 12.00 - 19.00.

Un cod galben, care vizează și zonele de deal și câmpie din Prahova, anunță că, local în zona de munte, în Moldova, Transilvania, nordul Munteniei și al Dobrogei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și pe arii restrânse 40 l/mp.

Pentru același interval, în județele Bacău, Vrancea, Buzău, Covasna și zona montană a județelor Prahova, Brașov, Harghita, Neamț și Suceava vor fi perioade cu averse, intensificări puternice ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină. Se vor acumula cantități de apă de peste 30 l/mp și pe arii restrânse 50...60 l/mp. În zonele amintite a fost instutuit cod portocaliu.

De asemenea, până marți dimineață, la ora 10.00, în zona de munte, estul Transilvaniei și nordul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului, descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și pe arii restrânse 40 l/mp.

ANM a mai emis cod portocaliu, pentru intervalul 29 iunie, ora 19.00 - 30 iunie, ora 2.00, valabil în județele Timiș, Arad și Bihor, iar până mâine dimineață, la ora 10.00, ao atenționară similară este valabilă în județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Cluj, Bistrița Năsăud, zona de munte a județului Mureș

 

Image
Image
Image