ALPIN FILM FESTIVAL | Stațiunea Bușteni a găzduit, duminică, Gala Alpinismului Românesc

Cele mai bune performanțe ale sportului montan românesc din anul 2018 au fost premiate sâmbătă, pe 2 martie, în cadrul celei de-a patra ediții a Galei Alpinismului Românesc, desfășurată la Centrul Cultural “Aurel Stroe” din Bușteni. Tot în cadrul galei de la Bușteni, Raluca Strămăturaru, sportiva din Bușteni medaliată cu bronz la ultima etapă a sezonului în Cupa Națiunilor, competiție preliminară pentru Cupa Mondială care s-a desfășurat la Soci, în Rusia, a primit din partea Primăriei orașului Bușteni titlul de ”Cetățean de onoare”.

În cadrul evenimentului de ieri, trei dintre alpiniștii de vârf ai României, Zsolt Torok, Teofil Vlad și Romică Popa au primit titlurile de Maestru al sportului din partea Ministerului Tineretului și Sportului.

În prezența a peste 80 dintre cei mai importanți alpiniști ai României, Serviciul Salvamont Bușteni a fost aniversat cu prilejul împlinirii a 50 de ani de activitate, primind din partea senatorului Emanoil Savin o plachetă aniversară.

Gala Alpinismului Românesc a fost parte a Alpin Film Festival derulat între 26 februarie și 3 martie, la Brașov, Predeal și Bușteni.

 

Image
Image
Image
Image