Alte peste 150.000 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech au ajuns, luni, în România

Alte peste 150.000 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech au ajuns, luni, în România

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a anunțat, luni, că în țară a ajuns, astăzi, a patra tranșă de vaccin de la Pfizer-BioNTech. Cele 150.150 de doze au fost aduse pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

“Transportul este asigurat de firma producătoare, inclusiv în momentul transportului la sol. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă. Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, fiind distribuite 150.150 doze, după cum urmează:

- Centrul Regional de Distribuție București: 39.975 doze;

- Centrul Regional de Distribuție Brașov: 24.375 doze;

- Centrul Regional de Distribuție Cluj: 21.450 doze;

- Centrul Regional de Distribuție Constanța: 18.525 doze;

- Centrul Regional de Distribuție Craiova: 13.650 doze;

- Centrul Regional de Distribuție Iași: 20.475 doze;

- Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 11.700 doze”, a precizat CNCAV.

Din primele trei tranșe, care au însemnat un total de 300.300 de doze, până astăzi au fost utilizate aproape 132.000 de doze de vaccin.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în cea de-a doua tranșă, cât și în cea de-a treia tranșă, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și Centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

În acest moment, procesul de vaccinare se desfășoară, conform Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, pentru personalul prevăzut în Etapa I de vaccinare din domeniile sănătății și social – sistem public și privat.

Sursa foto: Facebook / RO Vaccinare

Image
Image
Image