Amendă de 40.000 de lei pentru Eco Burn, în urma incendiului izbucnit miercuri la depozitul de deșeuri periculoase de la Brazi

Amendă de 40.000 de lei pentru Eco Burn, în urma incendiului izbucnit miercuri la depozitul de deșeuri periculoase de la Brazi

Garda de Mediu Prahova a aplicat o amendă de 40.000 de lei societății Eco Burn, cea care deține incineratorul de deșeuri de la Brazi, în urma incendiului izbucnit acolo miercuri dimineață.

 

„GNM CJ Prahova a amendat cu sancțiune contravențională în valoare totală de 40.000 lei incineratorul de deșeuri periculoase și nepericuloase operat de SC ECO BURN SRL, ca urmare a incendiului produs în data de 07.04.2021 și a controlului demarat de echipa de permanență GNM CJ Prahova.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că instalația de incinerarea nu este în funcțiune datorită sistării utilităților de la furnizor, iar incendiul s-a manifestat în zona platformei de depozitare a deșeurilor.

În concluzie, operatorul economic nu a efectuat procedurile de verificare la momentul recepționării deșeurilor periculoase din punct de vedere al proprietăților periculoase ale acestora”, au transmis comisarii Gărzii de Mediu – Comisariatul Județean Prahova.

Aceștia au anunțat că în sarcina ECO BURN SRL au fost dispuse măsuri pentru efectuarea procedurilor în vederea colectării informațiilor privind deșeurile precum și stocarea separată a deșeurilor periculoase pe criteriul compatibilității și a naturii substanțelor de stingere care pot fi utilizate pentru fiecare categorie de deșeuri în caz de incendiu.

 

Sursa foto: GNM CJ Prahova

Image
Image
Image