Amenzi de 13.600 de lei pentru ploieştenii care au aruncat gunoaie la nimereală

Poliţia Locală Ploieşti a aplicat în ultima săptămână peste 30 de sancţiuni pentru persoane care au depozitat ilegal deşeuri pe domeniul public, fie că a fost vorba despre ploieşteni care au aruncat gunoaiele pe câmpuri, în aşa-zisele puncte negre, fie că a fost vorba despre cei care au dus la platformele din oraş reziduuri rezultate din activităţi de demolări şi amenajări interioare. În aceeaşi perioadă, instituţia a amendat şi operatorul de salubritate din municipiu.

Conducerea Poliţiei Locale Ploieşti a precizat pentru "Telegrama" că, în ultima săptămână, agenţii instituţiei au depistat şi amendat 32 de persoane care depozitaseră ilegal deşeuri pe domeniul public. Valoarea totală a amenzilor s-a ridicat la 13.600 de lei, a declarat directorul interimar al Poliţiei Locale Ploieşti, Adrian Vaida.

În acelaşi context, conducerea instituţiei anunţă că va propune un parteneriat cu structurile asociative care reprezintă asociaţiile de proprietari, pentru conştientizarea mai bună a ploieştenilor cu privire la reglementările locale în domeniul salubrităţii şi obligaţia de încheiere a unui contract cu operatorul specializat pentru preluarea deşeurilor din demolări şi amenajări interioare. Totodată, acest parteneriat ar putea, în teorie, şi să ajute autorităţile să depisteze mai uşor proprietarii care fac în apartamente lucrări fără autorizaţie şi care depozitează neregulamentar reziduurile.

În aceeaşi perioadă, firma Rosal a încasat o amendă de 2.500 de lei, pentru nerespectarea graficului de ridicare a gunoaielor, a mai precizat şeful Poliţiei Locale.

Image
Image
Image
Image