La patru ani după ce pleca de la Ploiești, ca absolvent al Colegiului Național "Mihai Viteazul" și proaspăt admis la Oxford, specializarea Computer Science, Andrei Ilie, un tânăr de numai 22 de ani, vorbește despre întoarcerea acasă și despre modul în care ar dori să aducă o schimbare în țara sa.
" Simt că sunt român. Îmi place să fiu acasă, alături de cei dragi. Să fiu în locul unde am crescut şi m-am dezvoltat. Reiterez vorbele domnului profesor Radu Gologan de la Lotul Naţional de Matematică, care ne spunea mie şi colegilor: «Pleacă, învaţă, întoarce-te, schimbă». Avea mereu ideea asta că trebuie să pleci în afară, să înveţi cât mai multe acolo, de la concepte matematice până la tot ce e legat de interacţiunea interumană şi socială, să te întorci în ţară şi să schimbi. La fel cum făcea şi Generaţia Paşoptistă", a spus Andrei într-un interviu pentru Adevărul.
Ce ar putea însemna această schimbare? Tânărul ploieștean ia în calcul să se implice în politică, fiind de părere că, în acest moment, în România avem la putere "o struţo-cămilă a politicii, care nu reprezintă nicio ideologie".
"Cred şi sper că experienţa mea va contribui la schimbarea României. Dacă vrei să faci o schimbare, trebuie să fii chiar tu cel care să se implice în mod direct, asumat. Eu cred că fiecare om poate să contribuie într-o oarecare măsură la viitorul pe care ni-l dorim. Mi-ar plăcea să fac parte dintr-o astfel de clasă de oameni. Ideile mele politice sunt mai de stânga, dar în Parlamentul din România nu avem partid serios care să reprezinte această ideologie. Noi avem o struţo-cămilă a politicii la putere în acest moment, care nu reprezintă nicio ideologie, ci doar interese obscure ale unor indivizi. Cred că, în acest moment, România nu este condusă de o clasă politică performantă, corectă, curată. Nimic… Îmi este foarte greu să găsesc un adjectiv cu o valenţă pozitivă pentru actuala majoritate", a spus Andrei Ilie, în interviul acordat jurnaliștilor de la Adevarul, pe care îl puteți citi integral AICI.
Sursa foto: Facebook