ANM a anunțat încă CINCI ZILE de FURTUNI!

Administrația Națională de Meteorologie a emis însă o informare meteo, valabilă de această dată, până pe 3 mai, la ora 10.00. Specialiștii ANM se așteaptă ca, temporar, instabilitatea atmosferică să fie accentuată.

Joi, manifestările vor fi semnalate în special în regiunile nordice, centrale și estice, apoi se vor extinde în majoritatea regiunilor. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...50 l/mp, atrag atenția meteorologii.

În plus, până vineri dimineață, la ora 3.00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Maramureș, Moldova, Transilvania, local în Muntenia și Dobrogea, precum și în zonele de deal și de munte. Aceasta se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, grindină, vijelii și averse torențiale. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40...50 l/mp. Zonele vizate se află, în următoarele ore, sub avertizare cod galben.

De asemenea, ANM a început să emită atenționări cod portcoaliu, pentru joi după-amiază, până acum fiind vizate localități din județele Bistrița-Năsăud, Mureș, Vaslui și Galați.

 

 

Image
Image
Image