ANM a emis informare meteo de ploi. Temperaturile scad brusc, la Ploiești fiind aşteptate maxime de numai 13 grade Celsius

În următoarele 48 de ore este de așteptat o schimbare radicală a vremii, anunță Administrația Națională de Meteorologie, care a emis, astăzi după-amiază, și o informare în acest sens, valabilă între 3 octombrie, ora 4.00, și 5 octombrie, ora 9.00.

"În intervalul menționat, aria ploilor va fi în extindere dinspre vest și va cuprinde treptat toată țara. În intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantitățile de apă vor depăși local 15...20 l/mp, izolat 40 l/mp. Vor fi și perioade cu fenomene specifice instabilității atmosferice, în a doua parte a zilei de joi, 3 octombrie în special în Transilvania și Moldova, apoi și în regiunile sud-estice; se vor semnala averse, descărcări electrice și izolat, posibil, vijelii și grindină".

Vântul va avea local și temporar intensificări în majoritatea zonelor, cu viteze în general de 40...50 km/h" este mesajul de avertizare transmis de meteorologi.

Potrivit acestora, vremea se va răci semnificativ pe parcursul zilei de joi, 3 octombrie, în vest și nord-vest, iar vineri, 4 octombrie, și în restul teritoriului.

Din datele publicate de site-ul de specialitate Accuweather, joi, la Ploiești, se vor înregistra până la 28 de grade Celsius, însă vineri vremea se va răci brusc, minimele vor coborî la 8 grade, iar peste zi termometrele vor arăta cel mult 13 grade Celsius.

În același timp, în zonele montane, minimele vor coborî până aproape de pragul de îngheț, în timp ce maximele diurne vor fi în jur de 7-8 grade Celsius.

 

Image
Image
Image
Image