Apa Nova a adus cisterne cu apă potabilă în mai multe zone din Ploieşti, în urma avariei majore

După avaria apărută pe reţeaua de alimentare cu apă din Ploieşti, care a lăsat mai multe cartiere, începând de sâmbătă, fără apă potabilă la robinete, operatorul sistemului, Apa Nova, a livrat în unităţile de învăţământ din perimetrul afectat apă plată îmbuteliată şi a adus mai multe cisterne cu apă, puse la dispoziţia cetăţenilor din aceste zone.

Primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă organizată la sediul administraţiei locale, că în prezent sunt în teren mai multe cisterne ale Apa Nova. Una dintre acestea este în curtea fostului spital de boli infecţioase, actuală secţie exterioară a Spitalului Judeţean de Urgenţe Ploieşti, situat în nordul municipiului, aproape de Bulevardul Republicii. Celelalte cisterne se află lângă Colegiul Naţional "Nichita Stănescu, Şcoala Gimnazială "Grigore Moisil" şi pe strada Găgeni, aproape de autogara nord, a anunţat, luni după-amiază, primarul Adrian Dobre.

Măsura fusese solicitată de autorităţile ploieştene încă de duminică, în contextul apariţiei numeroaselor sesizări vizând calitatea apei din mai multe cartiere.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

APĂ TULBURE ÎN PLOIEŞTI | Direcţia de Sănătate Publică menţine INTERDICŢIA de consum

În perimetrul afectat se află şi 15 unităţi de învăţământ, la care sunt înscrişi aproape 6.700 de copii. Vezi AICI lista unităţilor şi măsurile suplimentare anunţate de autorităţi!

Image
Image
Image
Image