APĂ TULBURE ÎN PLOIEŞTI | Direcţia de Sănătate Publică menţine INTERDICŢIA de consum şi duminică

După ce sâmbătă anunţa interdicţia de consum a apei de la robinete în mai multe cartiere din Ploieşti, Direcţia de Sănătate Publică Prahva a anunţat astăzi că, în ciuda lucrărilor derulate de operatorul Apa Nova, interdicţia se menţine, până la sosirea analizelor de laborator.

Anunţul este privit ca o măsură de siguranţă, în condiţiile în care procedurile impun existenţa unor analize care să confirme că apa este în parametrii optimi. Totuşi, el vine după ce, sâmbătă seară, operatorul anunţa că a asigurat o sursă alternativă de alimentare pentru ploieştenii din zonele care fuseseră afectate. Problemele au apărut după o "avarie majoră" înregistrată pe o conductă a APpa Nova Ploieşti.

"Având în vedere sesizările referitoare la calitatea apei, precum şi valorile crescute ale turbidităţii, Direcţia de Sănătate Publică Prahova a instituit în data de 9.02.2019 măsura de interzicere a consumului de apă pentru băut, gătit, spălat pe dinşi, spălat pentru consumatorii care sunt branşaţi la reţeaua de distribuţie a apei din zonele afectate din municipiul Ploieşi. Această interdicţie de consum al apei se va menţine, în continuare, până la confirmarea încadrării apei furnizate în parametrii de potabilitate în zonele afectate, iar consumatorii din aceste zone vor respecta interdicţia de consum pentru a fi evitat riscul de apariţie a bolilor asociate consumului de apă care nu se încadrează în parametrii de potabilitate", se arată în comunicatul oficial transmis duminică de Direcţia de Sănătate Publică Prahova.

MAI MULTE DETALII AICI:

Consumul de apă de la robinet a fost interzis în Ploieşti, după o avarie majoră Apa Nova. Vezi zonele afectate!

DSP le recomandă în continuare ploieştenilor din aceste zone să nu utilizeze apa din reţea decât pentru vasul de WC. În rest, pentru consum propriu, recomandarea este pentru apă plată îmbuteliată sau, dacă nu există această posibilitate, pentru apă de la robinet filtrată, fiartă cel puţin două minute şi răcită, a mai transmis DSP Prahova. Instituţia a mai anunţat că prelevă şi analizează în continuare probe de apă din zonele afectate şi i-a cerut operatorului să intensifice acţiunile de monitorizare.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

Comunicatul Apa Nova despre calitatea apei din Ploieşti. După lucrări, operatorul susţine că apa e bună pentru consum

"În cursul zilei de 10.02.2019 Direcţia de Sănătate Publică Prahova continuă programul de monitorizare intensificatăa calităţii apei din zonele afectate prin prelevarea şi analiza de probe de apă. Primele rezultate ale analizelor apei prelevate din zonele afectate vor fi cunoscute în cursul zilei de marţi 12.02.2019. Direcţia de Sănătete Publică va informa publicul asupra rezultatelor acestor analize şi asupra măsurilor ce se impun, în continuare, în funcţie de evaluarea acestor rezultate", se încheie comunicatul DSP Prahova transmis duminică.

Image
Image
Image