UPDATE - Aproape 8.000 de abonați din Prahova nu au curent electric. Lista localităților afectate

Prefectura Prahova a anunțat, sâmbătă, la ora 15.00, că sunt probleme la alimentarea cu energie electrică la Fulga, Boldești Grădiștea, Ciorani, Sălciile, Tătaru și Pietricica (com. Lapoș), fiind vorba despre aproape 8.000 de abonați afectați.

Echipele de intervenție sunt în teren, numărul persoanelor afectate fiind în scădere comparativ cu situația de la ora 13.00, când peste 9.000 de abonați nu beneficiau de alimentare cu energie electrică. Electrica SA a anunțat că nu are nevoie de sprijin suplimentar.

Avariile au apărut în ultimele 24 de ore, ca urmare a condițiilor meteo. În majoritatea cazurilor, gheața depusă pe cabluri și stâlpi a cauzat probleme, în timp ce, la Tătaru, mai mulți copaci au căzut, de dimineața, peste firele de electricitate, tot din cauza încărcării cu gheață.

UPDATE - "Pe fondul fenomenelor meteorologice periculoase, caracterizate prin vânt puternic și depunere de gheață pe stâlpi și cabluri, în județul Prahova s-au înregistrat avarii importante la rețeaua de alimentare cu energie electrică. Pentru asigurarea necesităților populației din zonele afecatate, ISU Prahova asigura alimentarea în localitatea Boldeşti Grădiştea cu un container de mare capacitate generator de curent electric (de iluminat tip IV). Generatorul are o capaciate de 450 kVA și permite aprovizionarea temporară a unor localităţi cu energie electrică în cazul în care reţeaua publică cedează din cauza vremii neprielnice", a anunțat ISU Prahova.

UPDATE - ISU Prahova a anunțat, în jurul orei 16.40, că asigură, cu ajutorul containerului dus la Boldești Grădiștea, alimentarea cu electricitate a 200 de gospodării din satul Boldești.

Sursa foto: SDEE Muntenia Nord

 

Image
Image
Image