Astăzi aflăm daca apa din Ploieşti este potabilă. Rezultatele analizelor DSP, aşteptate la ora 17.00

O avarie apărută sâmbătă dimineaţă a lăsat aproape 30.000 de ploieşteni fără apă potabilă la robinete. La câteva ore distanţă, timp în care populaţia nu a fost informată, Direcţia de Sănătate Publică anunţa interdicţia de consum, valabilă inclusiv pentru prepararea hranei sau spălat, interdicţie care rămâne valabilă până astăzi inclusiv, chiar dacă operatorul anunţase, la rândul său, că a asigurat alimentarea cartierelor afectate prin alte conducte şi că, în opinia Apa Nova, începând de sâmbătă seara apa a fost bună pentru consum.

Oficial, interdicţia s-ar putea încheia astăzi. După ce s-a făcut aşa-zisul by-pass, prin izolarea conductei unde se crede c-a apărut avaria majoră şi asigurarea alimentării din altă reţea, Direcţia de Sănătate Publică Prahova a prelevat probe din apa care ajunge la ploieşteni, pentru a afla dacă aceasta mai păstrează mizerie sau dacă este potabilă. Analizele microbiologice durează 72 de ore, iar astăzi primim rezultatele, au anunţat autorităţile prahovene.

"Primele probe au fost prelevate începând cu ora 15.00 şi până la 17.00. Având în vedere termenul necesar pentru efectuarea analizelor microbiologice, astăzi la ora 17.00 aşteptăm primele rezultate. În funcţie de acestea, vom şti dacă apa este sau nu potabilă şi, automat, dacă mai este cazul sau nu să se menţină interdicţia", a explicat primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, care a promis că va transmite o informare imediat ce va primi rezultatele.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

VIDEO | Adrian Dobre, despre criza apei din Ploieşti: Apa Nova trebuia să anunţe populaţia încă de sâmbătă dimineaţă

Primarul a vorbit pe largh, marţi, într-o conferinţă de presă, despre situaţia apărută în privinţa alimentării cu apă, criticându-i pe reprezentanţii Apa Nova pentru comunicare deficitară şi pe cei ai Regiei Autonome de Servicii Publice Ploieşti, care au atribuţii de coordonare şi monitoritare.

Image
Image
Image