Autorităţile discută azi extinderea zonei de liberă circulaţie Câmpina. Vezi localităţile propuse!

Autorităţile discută azi extinderea zonei de liberă circulaţie Câmpina. Vezi localităţile propuse!

După ce, zilele trecute, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au aprobat două zone fără restricţii de circulaţie în interior, grupate în jurul municipiilor Ploieşti şi Câmpina, astăzi CJSU urmează să dezbată o propunere de extindere a celei de-a doua zone. Prefectul de Prahova a propus, în urma solicitărilor primite în ultimele zile, ca aşa-zisa zonă metropolitană Câmpina să includă 33 de localităţi, cu 22 mai multe decât în prima variantă aprobată.

Odată cu trecerea de la starea de urgenţă la starea de alertă, Guvernul a permis relxarea restricţiilor de circulaţie, astfel încât românii se pot deplasa fără restricţii şi declaraţii sau adeverinţe în interiorul localităţilor de reşedinţă, cât şi, acolo unde este cazul, în interiorul zonelor metropolitane. În Prahova, subiectul a aprins o întreagă dezbatere, despre existenţa sau nu a zonei metropolitane Ploieşti. Marţi, după mai multe zile de confuzii, situaţia a fost lămurită. Zona metropolitană Ploieşti nu a existat niciodată în accepţiunea juridică, dar, pentru a permite circulaţia oamenilor fără teama de amenzi, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat un înlocuitor, practic o zonă de liberă circulaţie, valabilă pe durata stării de alertă. Şi pentru că legislaţia în privinţa zonelor metropolitane e interpretabilă, autorităţile au stabilit şi o zonă similară pentru municipiul Câmpina şi localităţile învecinate. Dacă, la Ploieşti, aşa-zisa zonă metropolitană s-a întins pe o rază de 30 de kilometri şi a inclus peste 50 de localităţi, la al doilea municipiu al judeţului autorităţile au fost ceva mai "timide", incluzând Câmpina şi alte 10 localităţi şi păstrând o rază mult mai mică. Practic, s-a ajuns ca localităţi care sunt mult mai aproape de Câmpina să nu fie incluse în aşa-zisa zonă metropolitană de aici, dar să figureze în cea a Ploieştiului. Vineri, CJSU e convocat din nou, pentru extindere.

În urma discuțiilor din spațiul public, dar și a posibilității extinderii zonei metropolitane (în acceptul de  zona de libera circulație pe durata stării de alertă), prefectul Cristian Ionescu a propus extinderea "zonei Câmpina", a anunţat, vineri, Prefectura Prahova. Şedinţa în care urmează să fie dezbătut proiectule programată în această după-amiază.

Conform propunerii, iată care vor fi localităţile incluse:

Câmpina, Breaza, Poiana Câmpina, Cornu, Băneşti, Băicoi, Păuleşti, Şotrile, Brebu, Telega, Scorţeni, Cocorăştii Mislii, Vâlcăneşti, Vărbilău, Aluniş, Bertea, Valea Doftanei, Secăria, Comarnic, Cosminele, Talea, Adunaţi, Proviţa de Jos, Proviţa de Sus, Măgureni, Floreşti, Filipeştii de Pădure, Filipeştii de Târg, Ariceştii Rahtivani, Ştefeşti, Plopeni, Dumbrăveşti, Sinaia.

Image
Image
Image