Autostrada Ploiești - Brașov a fost declarată „obiectiv strategic de interes național”

CSAT a declarat, marți, autostrada Ploiești-Brașov drept „obiectiv strategic de interes național”, a anunțat președintele Klaus Iohannis după ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării. Șeful statului spune că a atenționat-o pe Viorica Dăncilă, premierul României, că „încă de la finalul anului trecut este în vigoare o lege pe care Guvernul continuă să o încalce și care prevede obligativitatea construirii Autostrăzii Moldovei”.

„Avem o nouă dovadă a incapacității acestei guvernări de a dezvolta România. Este deplina responsabilitate a Guvernului de a găsi acele soluții care se impun pentru a putea realiza aceste proiecte prioritare pentru milioane de români, inclusiv posibilitatea declarării și acestui obiectiv de infrastructură ca unul strategic de interes național, lucru pe care l-am propus foarte concret în ședința CSAT de astăzi”, a mai spus Iohannis, citat de HotNews.

Premierul Viroica Dăncilă a anunțat acum mai puțin de două săptămâni, la Ploiești, că autoritățile române vor renunța la varianta construirii autostrăzii în parteneriat public-privat, iar obiectivul va fi realizat din fonduri guvernamentale, după ce CSAT va aproba declararea sa ca obiectiv de interes național.

Citiți și: Guvernul schimbă din nou strategia pentru construirea autostrăzii Comarnic - Brașov. Obiectivul, realizat din fonduri guvernamentale

Foto cu caracter ilustrativ (sursa: podul.ro)

 

Image
Image
Image