AVARIE MAJORĂ ÎN PLOIEŞTI | Primăria îi cere Apa Nova să pună la dispoziţie cisterne cu apă potabilă

O avarie survenită sâmbătă a făcut ca apa care ajunge în casele a mii de ploieşteni să nu mai fie potabilă. Deşi Apa Nova anunţa, în aceeaşi zi, spre seară, că a izolat conducta cu probleme şi că asigură alimentarea prin altă conductă, Direcţia de Sănătate Publică a extins şi pentru duminică interdicţia de consum, recomandându-le ploieştenilor din zonele afectate să nu bea apă de la robinet şi nici să n-o folosească la gătit sau spălat până la sosirea buletinelor de analiză privind calitatea apei. În acest context, Primăria Ploieşti i-a solicitat astăzi operatorului să aducă mai multe cisterne cu apă potabilă.

"Primăria municipiului Ploieşti împreună cu Direcţia de Sănătate Publică Prahova monitorizează calitatea apei furnizate populaţiei municipiului Ploieşti în urma avariei produse la conducta de apă în  data de 9 februarie 2019. În momentul de faţă,  sunt afectate următoarele zone din Ploieşti: Cartier Nord, Cartier Republicii, străzile Gheorge Doja şi Splaiului, zona dintre străzile Zidari şi Deltei. Primaria Ploieşti a solicitat operatorului local de apă, Apa Nova, să pună la dispozitţa ploieştenilor cisterne cu apă potabilă", a anunţat administraţia locală într-un comunicat de presă transmis duminică.

Mesajul oficial al Primăriei Ploieşti a venit la câteva minute după ce DSP Prahova anunţase că interdicţia de consum se menţine.

MAI MULTE DETALII AICI:

Consumul de apă de la robinet a fost interzis în Ploieşti, după o avarie majoră Apa Nova. Vezi zonele afectate!

APĂ TULBURE ÎN PLOIEŞTI | Direcţia de Sănătate Publică menţine INTERDICŢIA de consum şi duminică

Decizia DSP de a preşungi interdicţia, deşi Apa Nova anunţase alimentarea prin altă conductă, este privită ca o măsură preventivă, până la sosirea rezultatelor de la analize, care să arate dacă au mai rămas mizerii pe reţea sau dacă apa este potabilă. Primele rezultate sunt aşteptate abia marţi, a mai anunţat DSP.

Image
Image
Image