Avertismentul OMS: „Pandemia este un test și lumea îl pică”

Avertismentul OMS: „Pandemia este un test și lumea îl pică”

Lumea se află la începutul unui nou val de infecții și decese provocate de COVID-19, a spus miercuri directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Potrivit Digi24.ro, într-un discurs adresat Comitetului Olimpic Internațional din Tokyo, Tedros Adhanom Ghebreyesus a afirmat că eșecul global în ceea ce privește distribuția de vaccinuri, teste și tratamente alimentează o „pandemie cu două căi”. Țările care au resurse adecvate, cum ar fi vaccinurile, se deschid, în timp ce altele se blochează în încercarea de a încetini transmiterea virusului. Cu cât pandemia se prelungește mai mult, cu atât va aduce mai multe tulburări socioeconomice. „Pandemia este un test și lumea îl pică”, a spus el.

Acesta a mai spus că „la 19 luni de la pandemie și la șapte luni de la aprobarea primelor vaccinuri, suntem acum în stadiile incipiente ale unui alt val de infecții și decese” și a adăugat că amenințarea globală a pandemiei se va menține până când toate țările vor avea control asupra bolii.

Jocurile Olimpice de la Tokyo urmează să se deschidă vineri, după ce au fost amânate anul trecut din cauza pandemiei.

OMS a cerut un efort masiv la nivel mondial pentru a vaccina cel puțin 70% din populația fiecărei țări până la mijlocul anului viitor.

„Pandemia se va termina atunci când lumea va alege să îi pună capăt. Este în mâinile noastre. Avem toate instrumentele de care avem nevoie: putem preveni această boală, o putem testa și o putem trata”, a mai afirmat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Sursă foto Digi24.ro.

Image
Image
Image