Avertizări cod galben și cod portocaliu de ploi, valabile pe parcursul zilei de luni

Avertizări cod galben și cod portocaliu de ploi, valabile pe parcursul zilei de luni

ANM aemis, luni dimineață, o alertă meteo care este în vigoare până diseară, la ora 21.00, în mai mult de jumătate din țară.

Pentru vestul și sudul Moldovei, nordul Dobrogei, nordul și nord-estul Munteniei, precum și estul și sud-estul Transilvaniei a fost emis cod portocaliu, întrucât în aceste zone instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Aversele vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 30...40 l/mp și pe arii restrânse 50...60 l/mp.

În același interval este valabil și un cod galben, emis pentru Maramureș și local pentru Transilvania, Muntenia, Dobrogea și Moldova. "Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie și, izolat, grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 20...25 l/mp și izolat 30...40 l/mp", anunță ANM.

Totodată, pentru ziua de marți și noaptea de marți spre miercuri este valabilă o informare meteo: "În regiunile nordice, centrale și în zona de munte instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, posibil, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și izolat 30...35 l/mp".

 

 

 

Image
Image
Image