Avertizare de caniculă, pentru patru zile. La umbră, maximele vor urca până la 37 de grade Celsius

După săptămâni în șir de vară ciudată și cam capricioasă, meteorologii au emis, joi dimineață, și o atenționare specifică sezonului, anunțând patru zile de caniculă. Potrivit mesajului ANM, valul de căldură va afecta toate regiunile.

" În cursul zilelor de joi, vineri, sâmbătă și duminică valul de căldură se va extinde, iar în orele amiezilor disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unităţi, în regiunile din jumătatea de sud a țării și pe arii mai restrânse în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 32 și 34 de grade, mai ridicate, spre 35...37 de grade, joi (8 august) local în sudul și estul țării, vineri și sâmbătă (9 și 10 august) pe arii restrânse în sud, iar duminică (11 august) în toate zonele de câmpie și podiș. În intervalul menționat, temperaturile minime nocturne se vor situa, local, în jurul a 20 de grade, mai ales în Câmpia Română, pe litoral și în Dealurile de Vest" se arată în informarea valabilă pentru restul acestei săptămâni.

Prognoza emisă la începutul acestei săptămâni de ANM, valabilă până pe 18 august, arată că, la începutul săptămânii viitoare, maximele diurne vor coborî până spre 30 de grade, în mai toate regiunile.

 

Image
Image
Image
Image