Avertizări meteo de viscol până miercuri seară, în toate zonele montane. În două județe a fost emis cod portocaliu

O avertizare cod galben care anunță viscol și ninsori abundente în zonele montane este în vigoare până miercuri, 16 ianuarie, la ora 20.00, potrivit unui anunț făcut de ANM.

"În toată zona de munte vântul va prezenta intensificări, în general cu viteze de 65…80 km/h si temporar va ninge. Ninsorile vor fi mai intense în noaptea de marți spre miercuri (15/16 ianuarie), în special în Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și nordul Carpaților Orientali, unde local se vor acumula cantități de 10…15 l/mp. Temporar, pe creste, vântul va sufla tare cu rafale de peste 100…120 km/h, la începutul intervalului în Carpații Meridionali, apoi și în restul masivelor, viscolind și troienind zăpada și determinând scăderea semnificativă a vizibilității", se arată în mesajul transmis de meteorologi.

Marți, până la ora 15.30, este valabil și un cod portocaliu de ninsori, emis pentru zona de munte a județelor Hunedoara și Caraș-Severin, unde vântul va avea intensificări și va atinge viteze de peste 125 km/oră. Acesta va transporta zăpada, ceea ce va duce la scăderea considerabilă a vizbilității, atenționează ANM.

Image
Image
Image
Image