fbpx

Bărbatul intrat în greva foamei în faţa Primăriei Mizil începe a doua săptămână de proteste

Image
Image

"Cei din conducerea Primăriei vor să mă ia de prost", reclamă Bogdan Minculeţ, bărbatul din Mizil intrat, pe 13 ianuarie, în greva foamei, nemulţumit de lipsa de transparenţă şi cheltuielile administraţiei locale. Cu opt kilograme mai uşor şi mult mai determinat să primească răspunsuri la solicitările transmise către Primărie, bărbatul a intrat astăzi în a doua săptămână a protestului.

Nemulţumit de relaţia cu autorităţile locale, de lipsa investiţiilor şi de faptul că acestea nu i-au oferit răspunsuri la mai multe petiţii, Bogdan Minculeţ a intrat, în urmă cu fix o săptămână, în greva foamei, reclamând lipsa de transparenţă a Primăriei Mizil privind investiţiile sau situaţia deşeurilor. După primele zile de protest, omul spune că a primit o parte din documentele solicitate, dar tot nu este mulţumit. În unele cazuri numerele de înregistrare ale unor documente oficiale nu corespund, iar în altele i s-au prezentat nişte liste de cheltuieli, dar fără facturile justificative, reclamă prahoveanul, care spune că e dispus să continue acest protest extrem până când va primi toate răspunsurile solicitate.

"Primarul se spală pe mâini, nu are nimeni niciun răspuns şi nicio vină, probabil doar eu, pentru că sesizez nereguli şi îi irit. Mi s-au arătat câteva documente, dar incomplete. De exemplu, mi se răspunde că s-a cheltuit suma X de la bugetul local, iar când cer factura îmi spun că n-o mai găsesc. Exemplul este în cazul acţiunilor de salubritate. Răspunsul oferit a fost o batjocură la adresa mea, o încercare de măsluire a datelor, în final să mi se spună că nu există acea factură, că asta-i tot, dacă vreau, altceva nu au de unde îmi da", a reclamat Bogdan Minculeţ.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

Un bărbat din Mizil a intrat în greva foamei şi cere transparenţă şi investiţii din partea Primăriei

După prima săptămână de proteste, bărbatul de 45 de ani a pierdut aproape opt kilograme şi a ajuns la spital pentru un consult, dar spune că e determinat să continue greva foamei. "Sunt şapte zile în care n-am gustat nici măcar un biscuit, am supravieţuit doar cu apă şi ceai şi o perfuzie primită la spital. Aştept să primesc răspunsuri clare din partea Primăriei, asumate, nu caricaturi de răspunsuri", a mai mărturisit grevistul.

Festivalul cu un singur spectator

Mizileanul a postat periodic mesaje din timpul protestului pe profilul personal de Facebook, unde a făcut referire, printre altele, la o cheltuială de 10.698 de lei făcută pentru salubritate în toamnă şi la o factură de 80.000 de lei plătită de administraţia locală pentru a organiza Serbările Toamnei.

Este vorba despre acelaşi festival devenit celebru după ce, în urma primei seri de cântări, în presă a apărut o fotografie cu un singur spectator în faţa scenei. Potrivit datelor publicate la momentul respectiv de Libertatea, Primăria a plătit circa 19.000 de lei din sponsorizări şi peste 61.000 de lei din bugetul propriu, iar primarul a declarat la momentul respectiv că prima seară a fost mai degrabă de încălzire, cu spectacole susţinute de copii, în timp ce recitalurile de sâmbătă şi duminică au adus peste 2.000 de spectatori.

{gallery}serbarile toamnei mizil un singur spectator{/gallery}

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.