Campanie a Jandarmeriei, în stațiunile montane din Prahova: "Nu vă apropiați de animalele sălbatice"

Jandarmii prahoveni au intervenit, de la începutul anului, la 159 de solicitări referitoare la prezența animalelor sălbatice, în diverse puncte din județ. Numărul acestora a crescut considerabil, iar urșii obișnuiesc deseori să coboare în localități, în căutare de hrană. S-a întâmplat, de asemenea, ca turiștii să întâlnească animalele sălbatice pe traseele montane, uneori fiind nevoie de intervenția echipajelor de urgență pentru recuperarea drumeților speriați.

În acest contest, jandarmii montani din cadrul posturilor montane Cheia, Sinaia, Buşteni , Azuga, Platoul Bucegi și Breaza desfăşoară în acest weekend o campanie de prevenire împotriva animalelor sălbatice agresive, având în vedere desele semnalări ale prezenţei acestora pe traseele turistice și în zonele de deal sau de munte locuite de oameni, anunță  Jandarmeria Montană Valea Prahovei. Astfel, turiștii aflați la munte în acest zile s-ar putea întâlni sau nu cu vreun urs, dar sunt șanse mari să dea de echipajele de jandarmi, pregătite să-i instruiască. 

"Scopul acestor acțiuni este acela de a informa și conștientiza cetățenii cu privire la pericolul la care se expun apropiindu-se de animalele sălbatice - în special de urși, fie în încercarea de a le alunga, fie de a le hrăni sau de a se filma/fotografia alături de ele. Pe timpul acestor acțiuni, echipaje ale Jandarmeriei Montane Prahova vor fi prezente în arealele unde prezența urșilor a fost semnalată frecvent, pentru a oferi turiștilor informații cu privire la cea mai oportună reacție pe care o pot avea în funcție de situația în care se află. De asemenea, reprezentanții Jandarmeriei vor distribui materiale cu conținut informativ-preventiv, care pun accentul pe măsurile de siguranță", au mai comunicat reprezentanții Jandarmeriei Montane.

Sursa foto: Jandarmeria Montană Valea Prahovei

 

Image
Image
Image