Câmpina împlinește 516 ani de la prima atestare documentară

Casa de Cultură "Geo Bogza" și Biblioteca Municipală "Constantin Istrati" au organizat, anul acesta, manifestările dedicate Zilei Municipiului Câmpina, celebrată anual, pe 8 ianuarie. În 2019 , Câmpina sărbătorește împlinirea a 516 ani de la prima atestare documentară. La 8 ianuarie 1503, numele său apare, pentru prima dată, într-un document oficial, mai precis în registrele vigesimale ale negustorilor braşoveni care tranzitau Valea Prahovei.

Marți, de la ora 11.00, Biblioteca Municipală găzduiește o sesiune de lecturi publice, susținută de scriitori câmpineni.

După-amiază, acțiunile se mută la Casa de Cultură, conducerea instituției anunțând un program amplu dedicat evenimentului celebrat la 8 ianuarie.

"În acest  an, Casa de Cultură ”Geo Bogza” își propune ca activitățile dedicate Zilei Municipiului să se adreseze unui public mai larg. Astfel, programul va fi împărțit în două segmente. Vom începe la orele 13.00, cu un simpozion, ținut în sala «C. Radu» și vom continua cu un spectacol, în sala mare, susținut de tineri talentați din Câmpina, unde intrarea va fi gratuită", a transmis conducerea instituției.

Programul manifestărilor dedicate Zilei Municipiului Câmpina

Biblioteca Municipală "C. Istrati"

11.00 - Sesiune de lecturi publice susținută de scriitori câmpineni

Casa de Cultură "Geo Bogza"

ora 13.00 - Simpozion:

, orele 13.00 sala C.Radu:

– Cuvântarea primarului ing. Horia Laurențiu Tiseanu și urări din partea viceprimarului Ionuț Adrian Pițigoi

– Videoproiecția a două filme scurte despre Câmpina

– Discursul scriitorului Christian Crăciun pe tema „Câmpina și intelectualii”

– Acordarea medaliei Centenarului unor persoane cu merite deosebite

– Premierea fotografiilor din concursul ”Câmpina în alb și negru”

– Prezentarea celor trei cărți tipărite în 2018 la Casa de Cultură, în cadrul colecției ”Câmpina- Patrimoniu cultural”  și a Anuarului Societății de Științe Istorice, filiala Câmpina

– Prezentarea celor două expoziții din foaier și din sala C.Radu, aparținând   Manuelei Toderaș și lui Octavian Onea

– Vernisarea expoziției ”Locuitori ai Câmpinei cu care se mândrește orașul” autori Alin Ciupală, Alexandra Ioniță

ora 16.00 - spectacolul ”Muzica Tinerilor”. Pe scenă vor urca Laurențiu Postolache, alias Lorenzo, trupa Umbre Albe, cu binecunoscutul solist Ștefan Balaș, Naomi Prie, Rareș Zăvoianu, Ana Maria Alexandru.

Image
Image
Image