Canalizarea municipală a refulat marți seară, pe strada Poieniței, după potopul din timpul codului portocaliu

Canalizarea publică de pe strada Poieniței nu a mai făcut față, marți seară, volumului mare de apă, acumulat ca urmare a ploii torențiale, și a refulat pe drum. La fața locului au intervenit, de urgență, autoritățile locale, dar și echipe trimise de rafinăria Vega.

"Ieri, 18 iunie 2019, pe fondul precipitațiilor abundente din după-amiaza zilei de marți, angajații rafinăriei Vega au intervenit de urgență în ajutorul locuitorilor de pe Strada Poieniței și a autorităților locale din Ploiești pentru a limita și elimina apele refulate din canalizarea publică. Colegii noștri au intervenit cu echipamentele proprii (utilaj drenaj achiziționat recent, pompe separatoare). Menționăm că sistemul de canalizare deținut de rafinăria Vega nu a fost afectat și nu s-au înregistrat contaminări sau refulări de produs petrolier. Rămânem în contact permanent cu locuitorii și cu autoritățile locale", au transmis, miercuri, reprezentanții rafinăriei.

Problemele au apărut în condițiile în care în zonă a fost valabil un cod portocaliu de precipitații abundente, iar la Ploiești a plouat torențial zeci de minute.

 

Image
Image
Image