Casă Căsătoriilor din Ploieşti, scoasă la licitaţie. Vezi cât este preţul de pornire!

Ajunsă să se degradeze încet dar sigur, după ce a trecut, în ultimii ani, pe la mai mulţi proprietari, Casa Căsătoriilor din Ploieşti, unul dintre simbolurile oraşului, urmează să fie scoasă la licitaţie. Informaţia a fost oferită de către un consilier local, care le-a solicitat colegilor să încerce să "răscumpere" imobilul de pe Bulevardul Independenţei, în care a funcţionat, decenii la rând, înainte de retrocedare, serviciul de stare civilă.

Clădirea în care şi-au unit destinele zeci de mii de cupluri de ploieşteni a fost recâştigată în instanţă de moştenitorii foştilor proprietari, în urmă cu ceva mai bine de zece ani. De atunci, imobilul a fost cumpărat de o agenţie imobiliară, la un preţ substanţial, însă a venit criza financiară, iar societatea n-a mai reuşit să obţină preţul pe care-l solicita, deşi a avut mai multe oferte, inclusiv din partea Primăriei. Istoria "zbuciumată" a ultimilor ani mai notează câteva schimburi de proprietate, la un moment dat casa ajungând să fie pusă gir şi în cele din urmă preluată de bancă, iar acum este scoasă la licitaţie. Anunţul a fost făcut de consilierul George Botez, în timpul şedinţei de joi a forului legislativ ploieştean: "Vă rog să cugetaţi dacă nu ar fi în interesul ploieştenilor ca noi să răscumpărăm această clădire, să încercăm din nou o negociere. Din păcate, din punct de vedere juridic, ea a avut un traseu foarte complicat în ultimii ani. Rog colegii să începem aceste negocieri, măcar să fim cu sufletul împăcat că am încercat".

Consilierul a precizat că imobilul simbol al Ploieştiului urmează să fie scos la licitaţie de Artmarkt, o casă de licitaţii fondată în 2008 şi specializată în colecţii de artă, maşini clasice, vinuri sau obiecte rare. Preţul de pornire este de un milion de euro, a mai spus consilierul.

Citiţi AICI şi AICI mai multe detalii despre istoria acestei clădiri şi încercările autorităţilor prahovene de a o redeschide!

Image
Image
Image
Image