Ceață în sudul județului și vânt puternic în zona montană, miercuri dimineață. Lista localităților pentru care a fost emis cod galben

ANM a emis, miercuri dimineață, două avertizări cod galben pentru județul Prahova.

O atenționare nowcasting de vânt puternic este valabilă, până la ora 11.00, în zona montană, la altitudini de peste 1800 de metri. La rafală, viteza vântului poate atinge până la 110 km/oră, au anunțat meteorologii. Tocmai de aceea, la ora 8.00, de exemplu, la Vf. Omu, deși termometrele indicau -5 grade Celsius, temperatura resimțită era de -10 grade, iar indicele de răcire coborâse la -41, potrivit datelor publicate de ANM.

În același timp, în partea de sud a județului, un alt fenomen meteo creează probleme. În zeci de localități este valabil, până la ora 10.00, un cod galben care anunță că, din cauza ceții, vizibilitatea scade sub 200 de metri în Ploiești, Mizil, Brazi, Urlați, Valea Călugărească, Bucov, Bărcănești, Puchenii Mari, Târgșoru Vechi, Ciorani, Poienarii Burchii, Albești-Paleologu, Colceag, Berceni, Șirna, Gorgota, Râfov, Drăgănești, Tomșani, Ceptura, Dumbrava, Baba Ana, Mănești, Fulga, Cocorăștii Colț, Tinosu, Gura Vadului, Boldești-Gradiștea, Gherghița, Vadu Săpat, Olari și Fântânele.

Image
Image
Image
Image