Cel mai mare spital din Prahova și mai multe unități din București, în topul spitalelor din România în care s-a dat șpagă în acest an

Spitalul Județean de Urgență Ploiești, cel mai mare spital din Prahova, apare în top 10 spitale în care s-a dat șpagă în acest an, potrivit clasamentului publicat pe anti-bribery.org, în Raportul de sinteză a principalului indicator de monitorizare a performanțelor măsurilor anti-mită în spitalele din România.

La întrebarea referitoare la medici sau personal medical ar fi pretins șpagă, au răspuns afirmativ aproape 4.000 de pacienți. Cei mai mulți, 153, s-au referit la Spitalul Universitar de Urgență București.

Răspunsuri afirmative referitoare la Spitalul Județean de Urgență Ploiești au fost oferite de 71 de persoane

În studiu au intrat 352 de spitale din toată țara.

Anti-Bribery Synergy este un organism de certificare acreditat internaţional şi cu operaţiuni la nivel global specializat în audit, evaluare şi certificare a sistemelor de management anti-mită, bazate pe standardul internaţional ISO 37001. Topul mitei în spitalele din România a fost publicat în cadrul unui proiect al Ministerului Sănătăţii, care a avut drept scop monitorizarea performanţelor operaţionale în domeniul combaterii mitei în spitalele din România.

Clasamentul complet poate fi văzut aici.

 

 

Image
Image
Image
Image