Cel puțin două zile de caniculă, cu maxime de până la 37 de grade Celsius

Prognoza meteorologilor pentru prima parte a acestei săptămâni arată că urmează două zile cu temperaturi caniculare, după care vremea se va mai răcori și vor reîncepe vijeliile.

Într-o informare emisă luni dimineață, ANM arată că, pe parcursul zilei de luni, 1 iulie, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, local caniculară după-amiază în Moldova, în zonele de câmpie din Crișana, Banat, Oltenia și Muntenia, în sud-vestul și centrul Transilvaniei și în partea continentală a Dobrogei, unde temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 34 și 37 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Și marți, pe 2 iulie, vremea va fi caniculară și disconfortul termic accentuat în cea mai mare parte a țării. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar în zonele de câmpie și podiș se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 35, chiar 37 de grade.  

De mâine, însă, reapar și furtunile. "Instabilitatea atmosferică se va accentua începând din după-amiaza zilei de marți, 2 iulie, la început în regiunile nordice, iar apoi (miercuri,3 iulie, și joi, 4 iulie) și în restul teritoriului. Vremea se va răcori."

 

Image
Image
Image
Image