CIFRE OFICIALE: 614 infectări, 30 de decese şi 133 de vindecări, raportate până azi în Prahova

CIFRE OFICIALE: 614 infectări, 30 de decese şi 133 de vindecări, raportate până azi în Prahova

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 614 persoane au fost confirmate cu noul coronavirus, dintre care 30 au decedat, iar 133 au fost declarate vindecate și externate.

Practic, la un calcul simplu, observăm că în judeţ sunt 451 de cazuri active în acest moment. În spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, sunt internate 160 de persoane, dintre care 37 sunt suspecte de a fi infectate cu noul coronavirus, a anunţat Prefectura Prahova, în bilanţul oficial publicat marţi. Dintre pacienții confirmați  în secțiile de terapie intensivă sunt internați 13. Opt sunt în stare gravă, fiind ventilați mecanic, au mai anunţat autorităţile.

Până în prezent, în Prahova, au fost efectuate 7458 de teste pentru depistarea virusului SARS-CoV-2.

Conform DSP Prahova, în cazul focarului de la Spitalul Județean din Ploiești, numărul celor infectați a ajuns la 11 persoane.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.

Pe parcursul zilei de 06 iulie, au fost efectuate verificări la 63 de persoane dintre cele care aveau recomandare de izolare la domiciliu, alte 166 au fost legitimate, iar 63 de șoferi au fost opriți în trafic în vederea efecturării controalelor specifice acestui context. Au mai fost verificate și trei societăți comerciale.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 51 de sancțiuni, în valoare de 29600 de lei.

Image
Image
Image