Cod galben și cod portocaliu de ploi și vijelii. Sunt vizate TOATE JUDEȚELE

Canicula care se resimte, încă, duminică, în special în sudul țării, va fi înlocuită, din această seară, cu furtuni și vijelii. Instabilitatea atmosferică a apărut deja în județele din vest, aflate sub cod galben încă de la ora 12.00. Iar la ora 18.00, alertele sunt extinse pentru toate regiunile țării, cu precizarea că, în sud-vest, va intra în vigoare un cod portocaliu.

Potrivit ANM, până luni, la ora 22.00, manifestările de instabilitate atmosferică vor cuprinde și regiunile sudice și estice. Astfel, local și temporar, se vor semnala intensificări ale vântului, vijelii, averse, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp.

În noaptea de duminică spre luni, în județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Mehedinți, Gorj, Dolj, Olt, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Teleorman și Giurgiu vor fi perioade, la început în sud-vest, apoi și în sud, cu intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 80...90 km/h), vijelii, frecvente descărcări electrice, averse și grindină. Pentru aceste zone, până luni, la ora 6.00, este valabilă o avertizare cod portocaliu.

 

Image
Image
Image