Cod galben de furtuni puternice, vineri, în 36 de județe

Cea mai mare parte a țării a intrat din nou, vineri dimineață, sub avertizare cod galben de vijelii și ploi abundente. Singurele care scapă de fenomene extreme, astăzi, sunt Ilfov și Capitala, Olt, Dolj, Teleorman și Giurgiu. De asemenea, în centrul și nord vestul țării, instabilitatea atmosferică se va resimți, în special în zonele montane. Dar este foarte probabil, totodată, ca în funcție de evoluția fenomenelor, ANM să emite, pe parcursul zilei, avertizări nowcasting de vreme severă imediată.

Deocamdată este cert că, până la ora 22.00, în aproape toate regiunile, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20...25 l/mp, iar pe arii restrânse 45...50 l/mp.

Rămâne în vigoare și informarea meteo emisă ieri și valabilă până luni dimineață potrivit căreia, în special după-amiaza, vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...40 l/mp.

 

 

Image
Image
Image
Image