Cod galben de vijelii și ploi torențiale în aproape toată țara

Începând cu ora 12.00, aproape toate județele, cu excepția Timișului, Aradului, Bihorului, Vasluiului, Galațiului, Brăilei și zonei Dobrogea, au intrat sub cod galben de ploi și furtuni, avertizarea fiind valabilă până marți dimineață, la ora 6.00.

Până luni, la ora 23.00, alerta este valabilă în Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei și în sud-vestul Moldovei vor fi perioade în care se vor semnala intensificări puternice ale vântului, vijelii, grindină, frecvente descărcări electrice și averse torențiale. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și punctiform 40 l/mp.

Tot sub cod galben se află, până marți, la ora 6.00, Transilvania, Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei și în cea mai mare parte a zonei montane instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp.

De asemenea, până marți seară, la ora 22.00, în toată țara este valabilă o informare meteo conform căreia vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15...25 l/mp și pe arii restrânse 35...40 l/mp.

 

Image
Image
Image