Cod galben de vijelii şi grindină în Prahova şi alte şapte judeţe

După mai multe zile de caniculă, urmează o perioadă de instabilitate atmosferică accentuată. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, joi, o avertizare de vijelii cu descărcări electrice şi grindină. Opt judeţe, inclusiv Prahova, sunt sub cod galben de joi după-amiază până cel puţin vineri dimineaţă.

Potrivit ANM, începând de joi de la ora 12 până vineri la ora 9.00, vor fi intervale cu instabilitate atmosferică la munte și local în sudul și centrul țării, unde se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp și izolat 35 l/mp.

Începând de la ora 14.00 până la ora 23.00, în județele Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Brașov, Covasna și în zona de munte a județelor Buzău și Sibiu se vor semnala averse torențiale, intensificări ale vântului, descărcări electrice și izolat grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și izolat 50-60 l/mp, au mai avertizat meteorologii.

Image
Image
Image
Image