Cod galben de vijelii valabil sâmbătă, în 33 de județe

ANM a emis, sâmbătă la prânz, cod portocaliu de fenomene meteo extreme care se pot produce pe fondul instabilității atmosferice.

Până la ora 23.00, în cea mai mare parte a Moldovei și a Munteniei, local în Dobrogea, Oltenia, Crișana, Maramureș și la munte vor fi intervale cu manifestări de instabilitate atmosferică accentuată. Astfel, se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp, iar izolat 40...50 l/mp.

Tot sâmbătă, ANM a actualizat informarea meteo de caniculă și a anunțat că astăzi, dar și în cursul zilei de mâine, vremea va fi călduroasă, izolat caniculară în regiunile vestice și sudice. În orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități cu precădere în zonele de câmpie.

În același timp, însă, până duminică, la ora 23.00, îndeosebi după-amiaza și seara, vremea va fi instabilă la deal, la munte și local în celelalte regiuni. Vor fi perioade cu averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp și izolat 35...40 l/mp.

Citiți și: Cod portocaliu de vijelii pentru Ploiești și alte 12 localități din Prahova 

Image
Image
Image
Image