Cod portocaliu de fenomene severe imediate, în Prahova, pentru râurile Cricovul Sărat, Bălana, Ghighiu și bazinul Teleajen

O alertă hidrologică cod portocaliu de fenomene severe imediate este valabilă până sâmbătă, la ora 6.00, pe râurile mici din bazinele hidrografice Cricovul Sărat – bazin superior și mijlociu, Ghighiu – bazin superior, Bălana (afluent al râului Ghighiu) – bazin superior, județele Buzău și Prahova.

Citiți și: Cod portocaliu de inundații în 15 județe. Hidrologi: "Fenomene cu intensitate mai mare pe unele râuri din Teleorman, Giurgiu, Dâmboviţa, Prahova şi Buzău"

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai ridicată pe unele râuri mici din bazinul mijlociu și superior al râului Cricovul Sărat, informează INHGA.

Hidrologii au emis o avertizare identică și pentru afluenții mici ai Prahovei aferenți sectorului aval confluență cu râul Teleajen, județele Prahova și Ialomița. Aceasta este în vigoare până sâmbătă, la ora 15.00.

Citiți și: În Prahova se vor acumula până la 50 l/mp. Peste 200 de pompieri sunt pregătiți să intervină, în caz de inundații

Mai multe viituri s-au produs deja în Prahova, impunând evacuarea a zeci de persoane.

Citiți și: Lapoș: 30 de persoane evacuate din calea apelor

La Sângeru, cinci copii au fost luați de ape.

Citiți și:  Cinci copii, între 6 luni și 6 ani, surprinși de viitură, la Sângeru / UPDATE - Fetiță de 3 ani, găsită fără suflare

Probleme mari sunt și în zonele Valea Călugărească și Berceni, unde pompierii intervin pentru evacuarea apei din gospodării, beciuri și locuințe.

Citiți și:  DN 1B, acoperit cu apă pe o distanță de 5 kilometri. Se circulă în coloană

Citiți și:  Trenuri blocate în sudul județului Prahova, din cauza condițiilor meteo

UPDATE - ISU Prahova a anunțat că sunt peste 30 de locuințe inundate la Berceni.

Case și curți sunt afectate de inundații și la Albești-Paleologu. 

Image
Image
Image