Cod portocaliu pe râul Teleajen, până la ora 20.00

Pericol mare de inundații, în următoarele ore, în bazinul râului Teleajen, au anunțat hidrologii, care au emis, vineri dimineață, două avertizării cod portocaliu de inundații pentru acest bazin hidrografic.

Prima atenționare este valabilă până la ora 16.00. "Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a precipitațiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE  pe râurile mici din bazinele hidrografice: Buzău – bazin superior și afluenți bazin mijlociu, Teleajen – bazin aferent amonte S.H. Vălenii de Munte, județele Covasna, Braşov, Prahova și Buzău", anunță INHGA.

O a doua alertă este în vigoare până la ora 21.00, referindu-se la  "râul Teleajen – sector aval S.H. Vălenii de Munte, județul Prahova."

Conform unei alte avertizări, emise ieri, toate râurile din Prahova sunt sub cod galben până vineri, la ora 16.00.

Citiți și: Patru localități afectate de inundații, azi-noapte, în Prahova. Un drum județean este blocat și peste 1.000 de consumatori nu au energie electrică

 

Image
Image
Image
Image