COD ROȘU de INUNDAȚII pentru două bazine hidrografice din Prahova și Buzău, până sâmbătă dimineață

Hidrologii au emis, vineri seară, alerte cod roșu de inundații pentru județele Prahova și Buzău. Avertizările sunt valabile până sâmbătă, la ora 10.00.

Potrivit INHGA, sunt vizate râurile din bazinul hidrografic al râului Nișcov (județele Prahova și Buzău) și  râurile din bazinul hidrografic al râului Cricovul Sărat, județele Buzău și Prahova. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul superior al râului Cricovul Sărat, mai precizează hidrologii.

Citiți și: Cod portocaliu de fenomene severe imediate, în Prahova, pentru râurile Cricovul Sărat, Bălana, Ghighiu și bazinul Teleajen

Cricovul Sărat a făcut prăpăd și vineri seară.

Citiți și: UPDATE - O fetiță a murit, după ce a fost surprinsă de viitură. Trei frați ai ei, nu mai mari de șase ani, sunt dispăruți

De asemenea, a ost emis cod portocaliu de inundații valabil până sâmbătă, la ora 15.00, pentru  afluenții râului Ialomița aferenți sectorului aval confluență cu râul Prahova – amonte S.H. Ciochina. Avertizarea vizează județele Ialomița, Prahova și Buzău. Hidrologii menționează, în cazul acestei alerte, că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai ridicată în bazinele superioare ale râurilor Sărata și Ghighiu.

Citiți și: Prognoză specială pentru județul Prahova. La noapte va fi, din nou, PRĂPĂD

Sursa foto: ISU Prahova

Image
Image
Image
Image