fbpx

COD ROȘU Rafale de până la 150 km/h în zonele montane din Prahova, Argeș, Dâmbovița și Suceava. A fost emis mesaj RO-ALERT

COD ROȘU Rafale de până la 150 km/h în zonele montane din Prahova, Argeș, Dâmbovița și Suceava. A fost emis mesaj RO-ALERT

Image
Image

Meteorologii au emis, vineri seară, cod roșu de vânt pentru zonele montane din mai multe județe.

 

Avertizarea nowcasting este valabilă la altitudini peste 1800 m, în Prahova, Dâmbovița, Argeș și Suceava, până la ora 23.00.

Pe durata atenționării cod roșu, se vor semnala intensificări temporare ale vântului, cu rafale de peste 145 - 150 km/h, spulberând zăpada și determinând semnificativ scăderea vizibilității.

În Prahova, Inspectoratul pentru Situații de Urgență a emis un mesaj RO-Alert, valabil până la ora 21.30, locuitorii din Azuga, Sinaia, Bușteni și Valea Doftanei. De asemenea, au fost avertizate toate unitățile administrativ-teritoriale pe teritoriul cărora se ting altitudini de peste 1800 m.

Transportul pe cablu este oprit și, momentan, nu sunt semnalate probleme.

"În noaptea de vineri spre sâmbătă (14/15 ianuarie) și în prima parte a zilei de sâmbătă, în zona înaltă (în general la peste 1700 m) a Carpaților Meridionali și de Curbură, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 120...140 km/h, viscolind și troienind zăpada, iar vizibilitatea va fi foarte redusă", a anunțat, în cursul zilei de vineri, Administrația Națională de Meteorologie. Pentru aceste zone, până sâmbătă, la ora 10.00, este în vigoare un cod portocaliu.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.