Comuna din Prahova în care patru persoane infectate cu Covid-19 s-au stins din viață. Apelul primarului: "Dați dovadă de responsabilitate"

Comuna din Prahova în care patru persoane infectate cu Covid-19 s-au stins din viață. Apelul primarului: "Dați dovadă de responsabilitate"

Edilii din Prahova au început propriile campanii de informare cu privire la evoluția pandemiei, la nivel local. După ce primarul din Băicoi a anunțat că încearcă o centralizare a cazurilor din localitate, inclusiv cu sprijinul cetățenilor, și cel de la Brazi a luat decizia de a-i informa pe cetățeni cu privire la ce se întâmplă în localitatea lor.

Într-o informare transmisă de Primăria Brazi, autoritățile locale anunță că, până pe 30 iulie, patru persoane din comună, testate pozitiv pentru Covid-19, s-au stins din viață. Până ieri, în județ fuseseră raportate, de la începutul pandemiei, 79 de asemenea decese, asociate Covid.

Alte 31 de persoane din Brazi au fost testate pozitiv, de la începutul lunii.

În prezent, numărul celor aflați în izolare sau carantină, în Brazi, este de 25.

"Buletin informativ privind situația la nivelul comunei Brazi cu persoanele aflate în izolare la domiciliu/carantină precum și situația centralizată a îmbolnăvirilor, deceselor la data de 30.07.2020

Bătești – 5 persoane în izolare/carantină la domiciliu

Brazii de sus și Brazii de Jos – 2 persoane în izolare/carantină la domiciliu

Popești – 10 persoane în izolare/carantină la domiciliu

Stejaru - 2 persoane în izolare/carantină la domiciliu

Negoiești – 6 persoane în izolare/carantină la domiciliu

Situația îmbolnăvirilor , deceselor pe comuna Brazi cauzate de Covid-19 până la data de 30.07.2020

- 4 decese

- 31 de persoane îmbolnăvite cu COVID 19 începând cu 05.07.2020 până în prezent

De precizat că o parte din persoanele bolnave cu COVID 19 deja a depășit perioada de 14 zile în care era obligată la izolare/carantină la domiciliu", se arată în comunicatul Primăriei, transmis vineri dimineață.

Primarul Leonaș Radu le-a cerut cetățenilor comunei Brazi "să dea dovadă de responsabilitate" și le-a cerut sprijinul pentru prevenirea răspândirii coronavirusului prin purtarea măștii, spălarea mâinilor și păstrarea distanței fizice de minimul 1,5 m.

 

 

Image
Image
Image