Comunicatul Apa Nova despre calitatea apei din Ploieşti. După lucrări, operatorul susţine că apa e bună pentru consum

Apa Nova Ploieşti a anunţat, sâmbătă, o "avarie majoră", care a făcut ca apa livrată la robinete în mai multe cartiere din municipiu să fie foarte tulbure şi nepotrivită pentru consum. Direcţia de Sănătate Publică Prahova a interzis complet consumul apei de la robinet sau folosirea ei pentru spălat sau gătit, în mai multe cartiere din nordul şi centrul municipiului. Sâmbătă seară, în schimb, operatorul a anunţat că a identificat conducta avariată şi că a reuşit să asigure alimentarea acestor zone prin altă reţea, astfel că, după explicaţiile Apa Nova, apa ar trebui să fie bună pentru consum. În aşteptarea analizelor de laborator, DSP încă nu a transmis un mesaj oficial pe această temă, ceea ce înseamnă că interdicţia rămâne valabilă şi duminică.

"Avaria identificata este pe o conducta pusa in functiune in anul 2015, lucrare care nu a fost realizata de catre Apa Nova Ploiesti. Compania Apa Nova Ploiești informeaza ca avaria a fost localizata si tronsonul de conducta izolat. Nu se cunosc in acest moment care au fost cauzele ce au generat aceasta avarie. Zonele afectate sunt alimentate cu apa in acest moment prin intermediul altor conducte de distributie, iar zona afectata a fost transferata pe o sursa alternativa de alimentare cu apa pentru a elimina problemele de calitate a apei potabile. La acest moment, din punct de vedere al companiei Apa Nova Ploiesti, prin solutia de transferare pe o alta sursa conform recomandărilor Direcției de Sanatate Publica, apa este conforma pentru consum", a transmis Apa Nova Ploieşti.

"Recomandam pentru cetatenii care au ajuns tarziu acasa sa lase apa sa curgă un interval scurt de timp", mai precizează reprezentanţii firmei care gestioneazăsistemul de alimentare cu apă.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

Consumul de apă de la robinet a fost interzis în Ploieşti, după o avarie majoră Apa Nova. Vezi zonele afectate!

Sâmbătă, DSP Prahova a interzis consumul de apă de la robinet în zonele afectate din Ploieşti, anunţând că va veni cu un nou mesaj oficial în momentul în care apa reintră în parametrii conformi. Până acum, instituţia nu a ridicat interdicţia.

Image
Image
Image