Consumul de apă de la robinet a fost interzis în Ploieşti, după o avarie majoră Apa Nova. Vezi zonele afectate!

După problemele din Bucureşti, sunt sesizate nereguli cu privire la apa de la robinete şi în municipiul Ploieşti. O avarie majoră apărută sâmbătă pe reţeaua de alimentare a Apa Nova a făcut nepotabilă apa livrată în zona de centru şi cea de nord din Ploieşti. Primăria a convocat o şedinţă de urgenţă, iar Direcţia de Sănătate Publică a recomandat ca ploieştenii din aceste zone să nu consume apa de la robinete.

Problemele au fost cauzate de o avarie apărută pe o conductă a Apa Nova Ploieşti, care a făcut ca apa ajunsă la robinete să fie extrem de tulbure. "În vederea protejării sănătăţii consumatorilor din zonele afectate (cartier Nord, csartier Republicii, străzile Gheorghe Doja şi Splaiului, zona dintre străzile Zidari şi Deltei) din municipiul Ploieşti, Direcţia de Sănătate Publică Prahova a dispus conform atribuţiilor care îi revin interzicerea consumului de apă pentru băut, gătă, spălat pe dinţi, spălat pentru consumatorii care sunt branşaţi la reşeaua de distribuţie a apei din zonele amintite", se arată într-un comunicat transmis sâmbătă de DSP Prahova. Practic, conform informării Direcţiei de Sănătate Publică, apa din sistemul de alimentare poate fi utilizată doar la WC, iar autorităţile le recomandă consumatorilor din zonele afectate să consume "apă plată îmbuteliată sau, în lipsa unei surse alternative de apă potabilă, apa de la robinet va fi consumată doar după o fierbere prealabilă (cel puţin 2 minute) şi răcirea acesteia).

"Având în vedere sesizările referitoare la calitatea apei (turbiditate crescută), precum şi riscul de apariţie de boli asociate consumului de apă care nu se încadrează în parametrii de potabilitate, consumatorii din zonele amintite vor respecta interdicţia de consum instituită până la confirmarea încadrării apei în parametrii de potabilitate în zonele afectate", mai precizează Direcţia de Sănătate Publică Prahova, într-un comunicat de presă la care a anexat şi informarea primită de la Apa Nova.

La rândul lor, reprezentanţii operatorului au anunţat că au demarat sâmbătă lucrări complexe pentru remedierea avariei majore. "Echipele operaţionale ale Apa Nova Ploieşti au intervenit rapid încă de la ora 5.30 dimineaţa pentru identificarea locaţiei de avarie şi la izolarea tronsonului afectat. Tronsonul vizat alimentează următoarele zone: cartier Albert, cartier Nord (zona Republicii) şi cartier Gheorghe Doja (până la Catedrală). (...) Operatorul şi Direcţia de Sănătate Publică Prahova prelevează probe de apă din reţeaua de distribuţie a zonei afectate în vederea analizării calităţii apei distribuite", a anunţat Apa Nova Ploieşti.

{gallery}comunicat avarie apa 9 feb 19{/gallery}

Image
Image
Image
Image