Continuă perioada de vijelii şi grindină. ANM a anunţat cod portocaliu pentru 11 judeţe, inclusiv Prahova

Judeţele din nord-estul şi centrul ţării şi din Muntenia se află în continuare sub avertizare de fenomene meteo periculoase. Administraţia Naţională de Meteorologie a extins astăzi avertizările anterioare, anunţând cod portocaliu pentru 11 judeţe, inclusiv Prahova, şi cod galben pentru alte 26 de judeţe şi municipiul Bucureşti. Până în această noapte, prognozele anunţă precipitaţii abundente, ce vor ajunge până la 80 de litri pe metru pătrat, însoţite de descărcări electrice şi gridnină.

Codul portocaliu este valabil marţi, de la ora 10.00, şi până la ora 21.00. De asemenea, codul galben emis pentru judeţele din centrul, sudul şi parţial vestul şi nord-vestul ţării a intrat în vigoare tot la ora 10.00 şi va fi valabil până în noaptea de marţi spre miercuri, la ora 3.00.

În judeţele aflate sub cod portocaliu va ploua abundent și torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40...50 l/mp și izolat 60...80 l/mp. Aversele vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Citiţi mai multe detalii pe TelegramaPH.ro!

Image
Image
Image
Image