Controale ale Ministerului Mediului la două fabrici din Prahova

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a efectuat, vineri, în Prahova, o vizită de lucru care a inclus o oprire la rafinăria Petrobrazi, de lână Ploiești, dar și alte două popasuri, la Bănești și Băicoi.

Citiți și:  O nouă vizită a ministrului Mediului, la rafinăriile din Ploiești. Unde s-a oprit Grațiela Gavrilescu

"Aflată în vizită de lucru în județul Prahova, ministrul Grațiela Gavrilescu a vizitat fabrica de producție de obiecte sanitare Kuma, din localitatea Bănești. Fabrica fiind, momentan, în proces de modernizare și mentenanță, discuțiile din cadrul vizitei s-au axat pe prevenție și reducerea impactului activității asupra populației și factorilor de mediu. Recomandarea specialiștilor de mediu a fost efectuarea automonitorizării continue a imisiilor" , a transmis Ministerul Mediului, într-o scurtă informare transmisă în cursul zilei de ieri.

Pentru o altă fabrică din județ, însă, ministrul a avut numai cuvinte de laudă, prezentând unitatea atât ca model de afacere, cât și ca exemplu în privința respectării legislației de mediu. "Am vizitat astăzi fabrica de pufuleți Gusto din Băicoi (Prahova). Din păcate, puțini prahoveni și români cunosc această poveste de succes, 100% locală. Cei doi patroni, ambii ploieșteni, au pornit afacerea în 1992, când erau încă studenți, cu o făbricuță de înghețată, cu sprijinul mamei unuia dintre ei. Ulterior, s-au reprofilat pe producția de pufuleți, au brevetat o instalatie de expandare #unicăînlume. Acum, după 27 de ani, au peste 400 de angajați, 60 de linii de producție, peste 350 de sortimente, produc peste 1 milion de pungi de pufuleți pe zi, exportă produse românești în 32 de țări și respectă la linie toate prevederile legislației de mediu. Sunt mândră ori de câte ori întâlnesc prahoveni care ne reprezintă județul și țara cu cinste. Îi felicit din toată inima!" a transmis ministrul Grațiela Gavrilescu.

Citiți și: Amenzi de 100.000 de lei în urma controalelor la depozitul de deșeuri de la Băicoi

Sursa foto: Facebook/ Grațiela Gavrilescu

Image
Image
Image
Image