Copaci și stâlpi doborâți de furtuna care a lovit localitățile din Prahova, marți după-amiază

Pompierii prahoveni au intervenit în ultimele 24 de ore, cu motopompe pentru evacuarea apei, în două localități, respectiv Măneciu Ungureni (11 gospodării) și Comarnic (o gospodărie), inundate din cauza precipitațiilor abundente căzute în zonele amintite.

Tot echipajele ISU Prahova au acționat, marți după-amiază, pentru îndepărtarea celor opt copaci doborâți de furtună, pe carosabil, pe firele de medie tensiune și peste un autoturism. "Cele mai multe intervenții pentru degajarea copacilor au fost în municipiul Ploiești, pe străzile Găgeni, Cașin, Fagului, Vornicei, Cameliei și Șoseaua Nordului. Probleme au fost și în Comarnic, pe strada Ghiosești, unde un copac a căzut pe partea carosabilă, blocând circulația aproximativ 15 minute, dar și în satul Făget din comuna Gura Vitioarei, unde un alt copac a căzut pe firele de medie tensiune" se arată în bilanțul făcut de echipajele de intervenție.

Tot în Ploiești, un echipaj de pompieri a acționat pe strada Colinei, pentru a degaja o bucată din acoperișul unui bloc care amenința să cadă, constituind un pericol pentru pietoni.

În același timp, în comuna Ceptura, pe DJ 102N, doi stâlpi din lemn au agățat liniile aeriene de telecomunicații, ulterior prăbușindu-se pe partea carosabilă. La Urlați un alt stâlp din lemn a căzut pe liniile electrice, necesitând intervenția pompierilor.

În cursul zilei de ieri, o cisternă de 5.000 l pusă la dispoziție de ISU Prahova a asigurat transportul de apă potabilă pentru mai multe gospodării din satul Malu Roșu, comuna Ceptura.

22 pompieri militari, cu șapte mijloace, au intervenit în ultimele 24 de ore pentru asigurarea măsurilor specifice de protecție a comunităților, precum și pentru evacuarea apei din zonele inundate.

 

 

 

Foto cu caracter ilustrativ

Image
Image
Image
Image